Uitleg eindklassement

classic car rally


De rally bestaat uit 4 routes van ieder ongeveer een half uur tot drie kwartier. Elke route heeft zijn eigen navigatiemethode. Een fotoroute, bolletje pijltje, deelkaartjes, en een mysterie techniek. Doel is om de route zo nauwkeurig en veilig mogelijk te rijden en daarbij punten te verdienen middels opdrachten onderweg en het vragen/opdrachtenformulier. Een GPS systeem houdt alle teams in de gaten zodat we achteraf een eindklassement op kunnen maken. Onderweg staan er onzichtbare flitspalen die strafpunten geven bij snelheidsovertredingen.

Na iedere route van ca 30-45 min. wordt u opgevangen op een checkpoint (controlepost). Hier ziet u uw mederallyrijders weer. Hier vindt ook een teamchallenge (opdracht met de auto) plaats en kan er bv gewisseld worden van chauffeur. U krijgt wat te drinken en lekkere versnaperingen. De ervaring van het rally rijden is hier het gesprek van de dag.

De teams worden tijdens de teamopdracht luid aangemoedigd. Na een kwartier gaat de route verder naar het volgende checkpoint (rustpunt). Een mooie locatie waar genoten kan worden van een kopje koffie / thee en andere lekkernijen. Nog een 3e checkpoint en teamchallenge en  de rally is bijna gereden. Op de finish wordt u afgevlagd onder de rallyboog en is de spanning te snijden over wie de route en de teamchallenges het beste heeft volbracht.

Per routedeel kunnen punten worden verdiend door de route zo foutloos mogelijk te rijden. Per route zijn er 100 punten te verdienen. De beste equipe krijgt 100 punten de daarop volgende 99 etc. Dus bij 4 routes maximaal 400 punten. Equipes die afsnijden of snelheidsovertredingen begaan krijgen hiervoor strafpunten. Ook kunnen punten verdiend worden door een traject met een vooraf bepaalde gemiddelde snelheid te rijden. De regularity test.

Bij de teamchallenges onderweg zoals blind navigeren zijn ook 100 punten te verdienen voor de best presterende teams. Hierdoor is het optimaal genieten van enenrzijds onze prachtige VW busjes en Kever cabrio’s en anderzijds een prachtige landelijke route met leuke opdrachten. Alle auto’s zijn uitgerust met een tracktrace systeem om de afgelegde route achteraf terug te kunnen zien.

Vragen over de omgeving of uw eigen organisatie tellen ook voor een belangrijk deel mee in de eindstand. Voor elke route en teamchallenge zijn hiermee maximaal 100 punten te verdienen. Er zijn vier trajekten en 2 opdrachten. Dus in totaal 600 punten. Positie 1 100 punten positie 2 99 punten positie 3 98 punten.

Voor te hard rijden geld per overtreding 20 strafpunten.

Alle tijden worden bij de finish digitaal verwerkt in het eindklassement. klik op het voorbeeld hieronder. Optimaal en veilig genieten is het devies.

Een leuk bij-effect is dat het eindklassement nog lang onderwerp van gesprek blijft. Het gaat tenslotte niet om de snelst gereden route maar de best gereden. Het eindklassement kan worden gepersonalised en voorzien worden van uw bedrijfslogo. Dus uitermate geschikt voor een relatiedag.